Verzorging

Ilex Crenata wanneer planten?

De Ilex Crenata staat ook bekend als de Japanse hulst. Het is een populaire haagplant, enerzijds wegens de luxe uitstraling en anderzijds vanwege de gemakkelijke verzorging. Hij heeft zelden last van ziektes. Overweegt u om deze haagplant in uw tuin te zetten? Dan vraagt u zich vast af wanneer u de Ilex Crenata kunt planten. Dat leest u in dit artikel.

Japanse hulst wanneer planten?

Goed nieuws! Wanneer u Japanse hulst wilt planten dan kan dit in principe het hele jaar door, mits het maar niet vriest. Handig, want zo kunt u bijvoorbeeld ook last minute bedenken dat u een nieuwe haag gaat aanplanten.

Dat het planten van de Ilex Crenata het hele jaar mogelijk is, wil overigens niet zeggen dat er niet een bepaalde periode het meest optimaal is. Als u de keuze hebt, plant hem dan bij voorkeur aan het einde van de zomer of het begin van het najaar.

Beste weersomstandigheden planten Ilex Crenata

De Ilex Crenata kan het beste geplant worden bij een relatief hoge en vochtige grondtemperatuur. En dat is dus meestal vooral aan het einde van de zomer en het begin van het najaar.

Bedenkt u aan het begin van de zomer dat u een nieuwe haag wilt creëren? Dat is geen probleem, zolang u de grondconditie maar bevordert. Hierbij spit u de grond en strooit u aanplantgrond in de plantgaten.

Wat als het vriest?

Vrieskou is nooit een goede conditie voor het planten van de Japanse hulst. Op deze manier kunnen ze zich namelijk niet wortelen in de grond. Heeft u een gat in uw Ilex Crenata haag zitten? Dan hebben we nog wel een handige tip!

U kunt uw nieuwe Ilex Crenata plant namelijk tijdelijk in een pot zetten. Zo is het gat in uw haag opgevuld en kan de plant alvast wat gaan groeien. Wanneer de vorst verdwenen is uit de grond dan kunt u hem uitplanten. Zorg weer dat u de grond spit en voeg extra voeding toe aan de bodem.

Hoeveel Japanse hulst per meter planten?

Wanneer Ilex Crenata planten is een vraag die we reeds beantwoord hebben. Nu u dit weet vraagt u zich wellicht ook af hoeveel planten u per meter dient te planten. Dit aantal is afhankelijk van de hoogte van de planten en varieert van 3 tot 10 planten per meter. U vindt hier het inplantschema van de Japanse hulst.

Ilex Crenata: een snelle en gezonde groeier

De Japanse hulst is een fijne haagplant die eenvoudig is in de verzorging. Hij loopt in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Buxus weinig risico op vervelende plantenziektes en ongedierte. Om hem netjes in model te houden dient u hem minimaal twee keer per jaar te snoeien. Dat doet u in de periode mei tot en met september, tijdens bewolkt weer. Lees hier hoe u het snoeien van de Japanse hulst aanpakt.

Ilex Crenata kopen?

Wij leveren Ilex Crenata uit eigen kwekerij. Gezonde planten die sterk groeien. Daarbij kiest u uit verschillende hoogtes, zodat u de haag precies zo creëert zoals u hem wenst. Bestel online haagplanten of neem contact met ons op voor advies op maat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *