Verzorging

Hoeveel Ilex Crenata op een meter?

Wilt u Ilex Crenata (Japanse hulst) planten en bent u benieuwd hoeveel planten u per meter moet zetten om een volle haag te creëren? Dat hangt af van de hoogte van de planten. In dit artikel geven we u een inplantschema en vertellen we u meer over het op de juiste wijze inplanten van deze haagsoort.

Japanse hulst hoeveel planten per meter

De uitstraling die uw haag gaat krijgen hangt sterk af van de manier waarop u de Ilex Crenata inplant. Logisch, want als u de planten te ver uit elkaar zet dan ontstaan er gaten, en wanneer u ze te dicht op elkaar zet dan kunnen ze niet goed groeien.

De afstand die u moet aanhouden hangt af van de grootte van de plant. U kunt daarvoor de volgende richtlijnen aanhouden:

Hoeveel Japanse hulst per meter

Stekjes (circa 10 cm): 10 planten per meter

  • 10 tot 20 centimeter: 8 planten per meter
  • 20 tot 30 centimeter: 7 planten per meter
  • 30 tot 40 centimeter: 6 planten per meter
  • 40 tot 60 centimeter: 5 planten per meter
  • 60 tot 80 centimeter: 4 planten per meter
  • Vanaf 80 centimeter: 3 planten per meter

Wanneer u Ilex Crenata bestelt op Ilexstunter.nl dan kunt u het aantal planten per meter ook altijd terugvinden in onze overzichtstabel op de bestelpagina.

Verschil in Ilex Crenata soorten

Bovengenoemde richtlijn geldt voor de meeste Ilex Crenata soorten, waaronder de populaire Green Hedge (Japanse hulst) en de Caroline Upright. Het is belangrijk om rekening te houden met de groeimanieren van de haagplant.

Zo groeit de Ilex Crenata Caroline Upright bijvoorbeeld net iets meer omhoog dan zijwaarts in vergelijking tot de Japanse hulst. Deze planten mogen daarom net iets dichter op elkaar geplaatst worden voor het creëren van een mooie en volle haag. Wilt u persoonlijk advies voor het inplanten van uw Ilex haag? Dan mag u altijd contact met ons opnemen.

Gebruik de juiste aanplantgrond

Bij het planten van uw Ilex Crenata haag is het uiteraard niet alleen belangrijk dat u de planten op de juiste afstand van elkaar plaatst. U moet namelijk ook rekening houden met de juiste bodemconditie. Gelukkig is de Ilex Crenata een gemakkelijke plant die het hele jaar door gezet kan worden, zolang het maar niet vriest.

Ilex groeit het beste in een zuurminnende grond met een lichte vochtigheidsgraad. Daarom raden we u aan om geschikte aanplantgrond te gebruiken. Daarvoor is bijvoorbeeld Rododendron grond een goede keuze, omdat deze zorgt voor die juiste zuurgraad. Graaf voor het inplanten van uw Ilex Crenata haag een geul en meng de grond met deze aanplantgrond.

Ilex Crenata haag compact laten groeien

Naast een juiste manier van inplanten is daarnaast de verzorging van belang. Daaronder vallen het bemesten van de grond en het snoeien van de haag. Het snoeien dient u minimaal twee keer per jaar te doen in de periode mei tot en met september, dit tijdens bewolkt weer. U vindt hier uitgebreide tips voor het snoeien van de Ilex Crenata.

Zelf Ilex Crenata planthoogte kiezen

Wanneer u een nieuwe haag gaat planten dan wilt u deze natuurlijk het liefst zo snel mogelijk op de gewenste hoogte hebben. Daarom heeft u bij Ilexstunter keuze uit verschillende hoogtes Ilex Crenata planten, variërend van 10 tot 60 centimeter. Bekijk nu de verschillende Ilex Crenata soorten en kies uw favoriet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *